Wednesday, February 20, 2008

..:: Murahnya Air Mata =( ::..




Ble bce blog anem terdetik dekat hati ayu ni..."hmm..anem br nangis 2 kali thn ni...tp ayu?ayu dah xleh nk kire..20x,30x,40x..sbb ape ayu mcm ni?"...dan kelmarin,hr ni..ayu nangis lg..mungkin esok..dan mungkin jgk lusa...nape?npe?npe?murahnya air mata...sbb pe ayu sentisif sgt?sbb ape??

mungkin sebab dengan masalah disekeliling yg xabis lg...ye mslh sekeliling,mslh dengan mr.m, mslh dgn laptop,mslh duit lg,mslh family yg xsudah2...ayu dah penat..penat sgt hadapi situasi mcm ni..ayu perlu kuat untuk semester ni nak habiskan study..ayu perlu kuat sbb ayu harapan mak....tp mak xpaham.. ble ayu cte kt mak... mak bebel.. bla..bla..bla... buat ayu lg tnsion.. mengalir lg air mata..tp ape yg mak ckp memg ade btullnye..

mungkin jgk disebabkan pemergian seseorang pada tahun lepas meninggalkan kesan yg mendlm pd diri ayu...pemergian seseorg yg pernah menyinari dan membahagiakan ayu membuatkan kelemahan ayu ni menjd2..rindu dan sayang masih kuat dirasakan...entah pd sape nk dilepaskan rs rindu dan syg ni..bagaikan tmptnya tiada ganti untuk ayu...walaupun ada msnya hati ini sudah mula nk menyayangi insan lain..tp semuanya berbeza..xsama dgn yg dah xde 2....hmm....(alfatihah)

dan sekarang ayu dah nekad dengan satu keputusan ni..insyaAllah ayu selesaikan dgn mr.m dulu.. bg kata putus..dan ayu akan ttp dengan pendirian ayu..(hmm..kuat ke ayu?)..papehal..laptop ayu mesti diselamatkan dulu..ayu dah bincang dgn pihak yg jual laptop ni..nasib baik diorg phm ayu...dan lepas 2 life ayu insyaAllah akan kembali seperti biasa..no more tears i think...


dan ayu harap ayu akan kuat untuk teruskan jalan yg ayu pilih ni...insyaAllah..
ayu nak tumpukan pade study ayu ni..ayu nak yg terbaik...

and i know..Allah by my side...pray for me...=)

12 comments:

izaHafizah said...

hmmm...awk..xsalah kiter mgalirkn airmata..even de owg ckp airmata 2 utk owg yg lemah..but bg sy mgalirkn airmata 2 satu usaha utk settlekn mslh 2 dgn mgurangkn perasaan resah+sedih+keciwa.idup msti dteruskan wak..yg blalu 2 biar blalu..mybe kte dperknalkn ngan seseorg mcm 2 spy kiter lbh bhati2 dmasa depan.spy kte xkn mgulngi peristwa yg sama.sy harap awk terus tbh meneruskn idup ni.sy sokong sgla keptusn yg 'bkal' awk buat 2..kdgkala kite prlu bskp selfish utk kebhgiaan diri kita.buat ape kte nk hipokrit semata2 nk jge ati owg len.yg pnting diri kita n masa depan kita..chaiyok2..;)

forgottenheroez said...

menangis tu bagus :D
crying is kinda expression of things we could not handle... tapi jgnla byk2 sangat... airmata adalah salah satu senjata wanita... tapi kalau selalu2 sgt senjata ni ditunjuk kat orang, orang lain takut tak suka nanti huhuhu... apa2pn ayu, jgn sampai ayaq mata itu hilang nilainya...

tapi jgn sampai keras hati sgt sampai tak menangis :p ... gunakannya sebaik2nya... nanti habis ayaq mata nanti kena masuk wad pulak cucuk ayaq kat tangan huhuhu...

airmata ni adalah jugak satu proses menyahtoksinkan badan dengan mengalirkan garam galian keluar... sebab tu rasa airmata ini masin :guling:

lain kali nk menangis mai sini huhuhu... pi pel0k sapa2 kalo nk menangis2 ni sbb nanti kita akan rasa "segan la pulak aku menangis lama2" hehehe...

apa2pn ayu, tabahkan hati, kuatkan jiwa, kosongkan minda... kadang2 kita rasa macam dunia ni seakan2 bermusuh dengan kita, seakan2 kehidupan ni tak adil ngn kita... tapi... as life goes on, we learn on how to be a better person with bigger thinking... it takes time... it takes time....

misspinky said...

iza awk memang memahami..=)

misspinky said...

ye tetel...it takes time...neway thanx atas komen yg membgn dan pnjggggggggggg 2.:gelak:

yazid said...

tetel membebel :guling:

misspinky said...

haha..:guling:

yazid said...

"Kadang² Allah swt. hilangkan sekejap Matahari.. kemudian Dia datangkan pula guruh & kilat.. Puas kita menangis mencari Matahari.. rupa²nya Allah swt. nak hadiahkan kita Pelangi yang indah.."
mane tau kan.. ape pun harap ayu hepi selalu.. xmo sedey2 lg.. x perlu la pikir perkara2 yg bleh menyedihkan hati kamu tu.. study tu lg penting buat mase ni, ni sume tuk mase depan kamu..

izaHafizah said...

betol 2 u..hikhik...

kemabaik said...

Pakcik dah nangis bnyk kali sebab terlalu gembira ..

.: budakgemok :. said...

hmmm....nangis...air mata...dan wanita..tu lumrah yg hakiki yg tak dpt d pisahkan...

cumanya...kenapa murah sangat air mata itu mengalir demi sesuatu yg bukan hari bahagia utk diri sendiri...

ayu...tiada perkataan lain yg dpt d berikan...sabar lah menempuh hidup ini dan tanamkan dlm diri..makin berat kite d uji...bermakna makin syg Allah pd kita sebenarnya...

yg penting jgn sampai leka...jgn sampai lupa segala...

insyallah...assalamualaikum

misspinky said...

time kasih sume atas nasihat yg berguna sgt2 tu..=)

arnamee said...

tanap tangisan,apalah ada pada air mata..=p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...